2016-07-12 Butas studentui su pilna apdaila – vienu galvos skausmu mažiau

2016-07-12 Butas studentui su pilna apdaila – vienu galvos skausmu mažiau

Processed with VSCO

Sparčiai artėjant naujiems mokslo metams, didžiųjų Lietuvos miestų NT rinkos atsigauna. Studentai, nuo rugsėjo užplūstantys universitetus, pradeda dairytis būsto. Norintiems gyventi nuosavame lizdelyje, patogiausia išeitis – butas su pilna apdaila.

Processed with VSCO

Apsigyvenimas – iš karto

„Studentams iš kitų miestų, ieškantiems būsto, pilna apdaila palengvina visą apsigyvenimo procesą. Vietos pakeitimas ir taip sukelia nemažai streso. O kur dar meistrų paieškos ir laikas darbų priežiūrai. Įsigyjant butą su pilna apdaila, šios problemos nevargina – toks būstas turi išvedžiotą elektros instaliaciją, sudėtas grindis, apdailintas sienas ir lubas bei pilnai įrengtą vonios kambarį. Naujakuriams lieka tik maloniausioji dalis – interjero kūrimas“, – teigia „Nuovos“ pardavimų vadybininkė Edita Matulevičienė.

Vadybininkė pabrėžia, ir greičio svarbą. „Perkant būstą su daline apdaila, įsikėlimo terminai priklauso nuo apdailos darbų. Turint darbščius meistrus ir aiškią namų viziją, atlikti darbus ir apsigyventi įmanoma greičiausiai tik po mėnesio. Tuo tarpu į butą su pilna apdaila galima įkelti iškart.“

Laikinojoje sostinėje – variantų nedaug

Studentų sostine tituluojamame Kaune, butų su pilna apdaila pasiūla nėra labai gausi. Rinkoje, kurioje vyrauja butai su daline apdaila, keletas vystytojų siūlo naujakuriams apdailos įrengimo paslaugas. Bene vienintelis vystytojas, pardavinėjantis jau įrengtus butus – „Nuova“. Dvidešimt penkerius metus rinkoje dirbanti įmonių grupė patvirtina, kad butai su pilna apdaila tarp studentų sparčiai populiarėja.

„Iki šiol nauji butai su pilna apdaila buvo populiariausi tarp dirbančių moterų. Tačiau dabar ši tendencija keičiasi. Vis dažniau tokiais butais susidomi savo ateitį planuojantys studentai ir jų tėvai, besirūpinantys, kad vaikai turėtų patogias sąlygas gyvenimui ir mokinimuisi, nuo pat pirmos studijų dienos,“ – besikeičiančias tendencijas komentavo E. Matulevičienė.

„Smėlių“ kvartalas, kuriame pardavinėjami butai, turi puikų susisiekimą su visais universitetais. Kvartalo pašonėje įsikūrę prekybos centrai ir sveikatos įstaigos. Aptverta teritorija bei privatus treniruoklių aikštynas – tai dar keletas studentų įvertintų privalumų.

„Dar turime panoraminių butų į vakarų pusę. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie į namus sugrįžta vėlai, o savaitgaliais nenori būti prižadinti saulės,“ – teigė E. Matulevičienė.

city24_logo