2017-12-04 Nuova padovanojo miestui Istorinės Prezidentūros sodelio įžiebimo šventę „ŠOKAM Į KALĖDAS”

2017-12-04 Nuova padovanojo miestui Istorinės Prezidentūros sodelio įžiebimo šventę „ŠOKAM Į KALĖDAS”

SodelisGera

Kauno Kalėdiniai renginiai prasidėjo Istorinės Prezidentūros Sodelio įžiebimu. Jau treti metai iš Nuova įmonių grupės kolektyvas savanoriauja kuriant Kauno senamiesčio draugijos organizuojamą šventę visam miestui. Likus kelioms savaitėms iki renginio Istorinės Prezidentūros Sodelio medžiai buvo išraizgyti tūkstančiais lempučių, kurios renginio dieną nušvito mėlyna šviesa. Mėlynai apšviestas Sodelis džiugins kauniečius ir miesto svečius iki pat Trijų Karalių.

Jau tapo tradicija, kad šventinę nuotaiką spinduliuojantį projektą savanoriškai palaiko daug Kauno miestui neabejingų žmonių. Prie Istorinės Prezidentūros sodelio puošimo kaip ir pernai prisidėjo garsi Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė. Menininkė ne tik negailėjo savo laiko ir patarimų, tačiau ir suteikė galimybę panaudoti anksčiau Kauno eglutę puošusius žaislus, taip prikeldama juos naujam gyvenimui. Žaislus kabino bei jų apšvietimu rūpinosi Nuova įmonių grupės kolektyvas. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos skyriaus mokytojai ir mokiniai pagelbėjo puošiant Istorinės Prezidentūros Sodelio vartus eglišakių vainiku.

Istorinės Prezidentūros Sodelio įžiebimo renginys pradėjo Kauno Kalėdinių renginių maratoną. Prieškalėdinis laikotarpis yra pats geriausias metas grąžinti miestą ir skleisti gerą nuotaiką. Renginį vedė Andrius Janušauskas, kauniečiams gerai žinomas iš kitų Kauno senamiesčio draugijos organizuojamų renginių. Susirinkusius pasveikino ir visiems prie Sodelio puošimo prisidėjusiems padėkojo Nuova įmonių grupės valdybos pirmininkas ir Kauno senamiesčio draugijos valdybos pirmininkas Minvydas Znaidauskas, kurio inicityva ir į gyvendinamas visus kauniečius džiuginantis projektas.

Kauniečiai su šypsena stebėjo mėlynai švytinčius medžius, grožėjosi medyje įkurtais ir miestiečiams mielą ankstesnių metų eglutę, o gal ir vaikystę primenančiais žaislais. Ne vienas praeivis vaišinosi viešbučio „Centre hotel“ paruošta ir VDU Menų fakulteto savanorių dalinama kakava, o  kai kurie išdrįso ir pašokti – juk tokia ir buvo renginio „Šokam į Kalėdas“ tema.  Šokių studijos “Dance4fun” įkūrėjai, profesionalūs sportinių šokių šokėjai Gintarė ir Tomas Slausgalviai pakvietė renginio žiūrovus smagiai pajudėti šokio ritmu – juk joks grožis nesukurs šventės be puikios nuotaikos. Po šokių sekė įspūdingas „Ugnies valdovų“ pasirodymas. Istorinės prezidentūros sodelyje pradėtą šventę visi norintys tęsė Kauno miesto eglutės įžiebime.

IstorinesPrezidenturosIziebimas1202px1000

 

Pasigrožėkite renginio akimirkomis čia